Hasbro verkozen tot één van de meest duurzaamste bedrijven ter wereld

Hasbro, de thuisbasis van populaire merken, waaronder MONOPOLY, MY LITTLE PONY, en PLAY-DOH, is voor het derde achtereenvolgende jaar geplaatst op de lijst van ‘World’s Most Ethical Companies’ van onderzoeksbureau Ethisphere Institute, een erkende internationale organisatie die zich richt op het creëren, bevorderen en delen van ‘best practices’ op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaamheid.

Deze erkenning bevestigd de inzet van Hasbro op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen en haar bijdrage aan een veilige en duurzame wereld.


Duurzaam speelgoed

Speelgoedfabrikant Hasbro heeft al vanaf 2013 geen PVC meer in haar verpakkingen en belangrijkste speelgoed verwerkt.

In plaats van PVC is Hasbro gebruik gaan maken van alternatieve plastics zoals PET of RPET. PET is milieuvriendelijker dan PVC en makkelijk recyclebaar, het wordt o.a. gebruikt voor flessen. RPET gaat nog een stapje verder en is PET in gerecyclede vorm. Bijkomend voordeel van zowel PET als RPET is dat er geen giftige gassen bij verbranding vrijkomen.

In 2016 heeft Hasbro zich als doel gesteld om haar papier- en kartonverpakkingen voor 90 procent uit duurzame bronnen te halen.

Hasbro hoopt op deze manier bij te kunnen dragen aan een duurzamere wereld voor toekomstige generaties.